COVID-19: Penyempurnaan Aqiqah buat Aisyah Safiyyah

0
582
ez_qurban
Aqiqah untuk Aisyah Safiyyah telah selamat disempurnakan di Indonesia walaupun wabak COVID-19 sedang melanda dunia ketika ini.

oleh: TIM EDITORIAL
mediaezqurban@gmail.com

Perlaksanaan aqiqah seekor kambing melalui EZ Qurban berjaya dilakukan di rumah penyembelihan Kampung Pranan Desa Banjaroyo, Kalibawang, Kulon Progo Indonesia sabtu lalu.

Aqiqah ini disempurnakan oleh wakil EZ Qurban di sana dengan jayanya walaupun dalam situasi dunia ketika ini dilanda wabak COVID-19.

Perlaksanaan ini dihajati oleh pasangan suami isteri, En. Nabil Ridhuan dan Afiqah dari Malaysia sempena kelahiran anak perempuan mereka Aisyah Safiyyah yang selamat dilahirkan pada Ahad 22 Mac 2020 bersamaan 27 Rejab di Hospital Tunku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang, Selangor.

Agihan daging aqiqah tersebut telah diedarkan ke penduduk berhampiran terutamanya golongan sasaran yang memerlukan.

Untuk rekod ini kali kedua perlaksanaan akikah di luar negara dalam sitiuasi semasa COVID-19 yang berjaya di sempurnakan pihak EZ Qurban untuk pelanggan.

IKLAN: Pendaftaran untuk Program Aqiqah Ramadan sudah dibuka.

Anda masih ada anak yang belum #Aqiqah?Sunat untuk melaksanakan aqiqah adalah pada hari ketujuh kelahiran anak.Tapi…

Posted by EZ Qurban Sdn Bhd on Ahad, 29 Mac 2020

Selain ganjaran ibadah dalam bulan Ramadan yang digandakan, daging aqiqah para peserta juga akan diagih untuk hidangan berbuka puasa kepada masyarakat muslim yang memerlukan diluar negara.

Bagi yang berminat untuk mendaftar dan mendapatkan info lanjut, sila klik sini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here